Жените определено се влюбват по-бързо и по-бързо се разлюбват, но това е друга тема на разговор. Докато при мъжете нещата са различни. При тях си има "схема", която протича бавно и последователно. При това на етапи. Смята се, че те са точно седем. Вижте ги!

1. Физическо привличане

За мъжете това е задължително. Дори дълго време жената да е била само приятел с него и той да се е влюбил, със сигурност преди това е започнал да я възприема сексуално.

2. Увлечение

Това е най-приятният етап за жените, защото именно тук започва ухажването. Комплиментите, цветята, изненадите, смс-те за лека нощ... И тук дамата трябва да е особено внимателна, защото ако се даде прекалено лесно, мъжът може да загуби интерес.

3. Емоционално привличане

Ето това е етапът, в който той е очарован от женските ти качества, разбирания и възгледи. Тук осъзнава, че връзката ви може да прерасне в нещо повече от секс.

4. Трайна следа

Мъжът вече е тръгнал по наклона към любовта, но все пак тя е още далече. В този етап той допуска в представите си едно евентуално бъдеще, в което сте заедно. Започва да отделя все повече време за вас, да ви запознава с близките си, да ви представя като неговата половинка. Дори нищо да не излезе от връзката ви, бъдете сигурни, че ще оставите трайна следа в живота му.

5. Убеждаване

В любовта мъжете са по-противоречивият пол. Доказателство за това е този етап. Чак когато са преминали през по-голямата част от своите емоционални фази, те се сещат, че всъщност тази работа се прави от двама. В този етап господата изпитват силна нужда от сигурност в женските чувства. Сега е моментът, в който са най-ревниви и подозрителни. И ако дамите не изпитват нещо по-специално към даден мъж, твърде вероятно е етапът на убеждаване да премине към мания. Която е доста далече от смисъла на понятието любов.

6. Потвърждаване

Жената е отговорила на чувствата му, доказала е сериозните си намерения и той вече се чувства сигурен в нея. Малко егоистично, но чак сега пичът си прави реална преценка дали наистина иска да гради общо бъдеще. Това е и причината много жени да са изоставяни именно, когато са очаквали връзката да премине на следващ, по-сериозен етап.

7. Той вече обича

Стигнахме и до момента, в който мъжът вече наистина обича жената до себе си. Но друг е въпросът, дали ще изразява любовта си по начина, по който на нея й се иска. Имайте предвид, че не са малко господата, които са по-студени и сковани в романтичните излияния. А някои от тях изричат вълшебните думи едва два-три пъти в годината. Но, както имаше една велика мисъл: "Това, че някой не те обича по начина, по който ти искаш да те обича, не значи, че не те обича от цялото си сърце."