Миналият уикенд станахме свидетели на едно от най-големите недоразумения във футбола в последно време по време на квалификационния мач за Световното първенство между отборите на Сърбия и Португалия.

Мачът завърши с равен резултат от два на два, след като в последната минута на двубоя реферският състав не призна гол на Кристиано Роналдо.

Реферите не забелязаха, че топката, изпратена към сръбската врата от Роналдо, бе изчистена зад гол линията, което предизвика гневната реакция на португалеца.

Снимка 525487

Източник: GettyImages

Секунди преди последния сигнал Роналдо захвърли капитанската си лента на земята и се отправи към съблекалните, без да дочака официалния края на мача.

Гневът на капитана бе оправдан, но все пак постъпката му отнесе доста критики. Оказва се обаче, че въпреки всичко жестът му е довел до нещо много позитивно.

Лентата е паднала в близост до сръбски пожарникар на име Джордже Вукичевич, който я е прибрал и решил да продаде за благотворителност.

Този петък тя бе продадена на търг в Сърбия на цена от около 75 000 долара, пише Reuters, а събраната сума ще бъде дарена на шестмесечно дете, страдащо от церебрална мускулна атрофия.

Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес и защо са обект на разследване

Роналдо и Джорджина нарушиха правилата

Ще има ли наказание

След мача португалският треньор Фернандо Сантос оправда постъпката на играча си и потвърди, че той ще продължи да е капитан на националния отбор на Португалия, въпреки привидното захвърляне на длъжността.