През последната седмица стотици чифтове маратонки Nike, чорапи и спортни екипи пламнаха в САЩ, след като спортната компания нае състезателя по американски футбол Колин Каперник за свое рекламно лице.

Каперник създаде голям смут преди месеци, когато по време на националния химн реши да се оттегли и да поседне на пейката, вместо да стои прав и с ръка на сърце.

В следващи спортни събития Каперник коленичеше по време на химна и предизвика яростта дори на президента Доналд Тръмп.

Снимка 376962

Източник: GettyImages

Действията на Каперник представляват своеобразен протест срещу спорните убийства и задържания на тъмнокожи граждани от полицаи.

Мнозина обаче се изправиха срещу идеологията на Каперник и го обсипаха с нападки и обиди. Офанзивата бе водена от самият Тръмп - разбира се, в Twitter, който обяви действията на футболиста като обида срещу флага и армията.

След като Nike подписа договор с Каперник, мнозина от потребителите на марката, които същевременно подкрепят и мнението на президента, решиха триумфално да изгорят дрехите и аксесоарите си, носещи логото.

Нашите кецове са ни твърде скъпи, но пък изглежда в момента клипче с горящи кецове би ни донесло госта гледания и харесвания.