Продължителното пътуване със самолет, влак или автобус може да бъде изпитание както за психиката, така и за физиката ни. Дългите часове обездвижване водят до болки и дискомфорт, които ни изглеждат просто неизбежни. Но не е точно така.

Можем значително да подобрим общото си състояние по време на път с една малка хитрост. Просто трябва да вземем със себе си тенис топка. Тя е малка, не заема място в багажа, но може да ни спести доста главоболия.

Снимка 358937

Източник: iStock

Ако се питаме за какво точно ще ни послужи, отговорът е много лесен. Седенето на едно място води до мускулни схващания, които можем да облекчим. И не, не е необходимо да я хвърляме и гоним из самолета.

С тенис топката можем да направим масаж на мускулите на цялото тяло, прокарвайки я с лек натиск върху ръцете, краката и други зони. По този начин стимулираме кръвообращението и неутрализираме схващанията. 

Колко багаж ни трябва за уикенд пътуване

Колко багаж ни трябва за уикенд пътуване

Няколко полезни съвета

След това събуваме обувките и започваме да масажираме стъпалата си, търкаляйки топката напред и назад. И няма нужда да се притесняваме от хорските погледи. Другите просто не са се открехнали на тази полезна хитрина.