Стресът дебне съвременния човек зад всеки ъгъл и това е факт. Животът се е изменил и продължава да се изменя с всяка изминала година - задълженията се трупат, сметките също, както и много други неща, което води до стрес, а той не е никак полезен. 

Как ни разболява работата, която не харесваме

Как ни разболява работата, която не харесваме

И защо не трябва да търпим

Главното нещо, което ни докарва този така неприятен стрес, е работата. Защото понякога, дори да обичаме това, което правим, крайните срокове и стремежът да бъде по-добри ни притискат. Трябва обаче да се поспрем за малко, защото прекарваме голяма част от живота си в работа и не бива тя да ни тежи. 

Какво значи да „прегориш” на работното място

Какво значи да „прегориш” на работното място

Психически или физически е коренът на състоянието

Ето и как да се опитаме да променим това и да не правим работата си по-трудна, отколкото е всъщност. 

Трудните задачи

Снимка 384038

Източник: iStock

Постоянно се изправяме пред задачи, които изискват повече време и усилия от други. Те просто са по-трудни заради самото си естество или защото искаме да ги свършим възможно най-добре. Много хора обаче правят грешката да отлагат тези задачи възможно най-дълго. 

А не бива. Първата задача за деня трябва да бъде най-трудната. Ползата е, че в началото на деня сме по-свежи и ще бъдем много по-пълноценни в изпълнението ѝ. 

Помощ от приятел

Снимка 384039

Източник: iStock

Не е срамно да поискаме помощ от приятел или колега. Когато видим зор с някоя задача, трябва да потърсим помощ, а не да се изолираме. Няма лошо в това да сме перфекционисти и да смятаме, че можем да се справим по-добре от другите, но няма лошо и в това някой да ни удари едно рамо. 

Край на стреса от крайните срокове

Край на стреса от крайните срокове

Лесно можем да подмамим мозъка си

Работата в екип ще ни донесе много ползи, сред които по-бързо свършена работа, повишаване на мотивацията и много други. 

Нерешителност

Нормално е да се колебаем дали дадено решение е добре за нас или за работата ни, но не бива да го мислим прекалено много. Само се затормозяваме и увеличаваме нивата на стрес, пише Buisiness Insider.