Променящият се климат се превръща във все по-остър проблем в съзнанието на хората и има много причини това да е така.

Климатът в София през 2050 г. ще е като този в Скопие през 2019 г.

Защо в София през 2050 г. ще е като в Скопие през 2019 г.

Как ще се променят климатичните условия в градовете по света

Медиите не спират да бълват притеснителни факти по въпроса, все повече хора се присъединяват към демонстрациите срещу пасивността на правителствата по отношение на климата, а най-голямата от тях се очаква да се състои утре в редица градове по света.

Точно навреме за шествията британската организация Hope not Hate публикува резултати от анкета, проведена на три континента, която разкрива как хората гледат на климатичните промени.

Снимка 443545

Източник: iStock

Оказва се, че над 75% от анкетираните смятат, че промените в климата са най-сериозният проблем, който грози нас и планетата ни, докато драмите в политиката, икономиката и миграцията остават на заден план.

Около една четвърт от тях са на мнение, че правителствата правят необходимото, за да повлияят позитивно на проблема, но 60% от анкетираните вярват, че времето ни за реакция е към своя край.

Климатичните промени и защо този път затоплянето е различно

Климатичните промени и защо този път затоплянето е различно

Човешката намеса има ключова роля

Участниците в проучването смятат, че тоталното прекратяване на петролния добив, налагането на високи данъци върху транспортната индустрия и изграждането на големи масиви от вятърни електрогенератори са разумните начини да се противодейства на покачващите се температури.