През последните няколко години компанията, основана от Марк Зукърбърг, “надроби” няколко доста големи скандала, като един от тях дори засягаше намесата на социалката в американските избори през 2016 г. 

Facebook, Марк Зуърбърг, плановете му за Европа и метавселената, която иска да създаде

Паралелният свят, който Зукърбърг иска да създаде

Гръмки слова, но дали са изпълними

Със сигурност неразбориите на Зук и Facebook са сред причините, които са накарали СЕО-то и хората му да мисля за смяна на името на най-голямата социална мрежа в света. 

За подобни намерения съобщи The Verge тази седмица, но желанието на компанията да се разграничи от твърде противоречивата си история не е в основата на този план. 

Снимка 472593

Източник: iStock

Желанието на Зукърбърг е да промени начина, по който гледаме на FB и да ни въведе в една нова ера - ерата на “метавселената”. 

Все по-често виждаме тази дума да фигурира в новини около Facebook, тъй като от доста време знаем, че компанията работи по футуристична платформа, която ще слее виртуалния и физическия свят в изцяло нова вселена или т.нар. метавселена. 

Снимка 550888

Източник: iStock

Според The Verge, Марк Зукърбърг ще обяви новото име по време на годишната Connect конференция, насрочена за 28 октомври, но е възможно това да се случи и по-рано. 

Снимка 550889

Източник: iStock

Важно е да подчертаем, че въвеждането на метавселената няма да заличи социалната мрежа, която познаваме, но най-вероятно ще я промени, имайки предвид новите възможности, които виртуалният свят предлага. 

HTC Vive Flow и какво предлагат новите VR очила

HTC пуска уникални VR очила за смартфон за 500 долара

Модерни и удобни за навсякъде

Facebook най-вероятно ще продължи да оперира под шапката на новото име, както се случи с Google след създаването на майчината компания Alphabet.