Много от нас смятат, че сушенето на прани дрехи при минусови температури не е добър избор. Оказва се обаче, че простирането навън през зимата далеч не е толкова лош вариант, ако спазим някои елементарни правила.

Най-добре е да пускаме пералнята вечер или да настройваме таймера за нощно пране, така че да можем да прострем сутрин. По този начин използваме евтината електроенергия през нощта и даваме възможност на дрехите да започнат да съхнат при максимално оптимални условия.

Снимка 393208

Източник: iStock

Сутрин и до обяд зимният въздух е по-сух, и сушенето започва мигновено.

Простирането на закрито през зимата означава, че внасяме в дома си голямо количество влага, която трудно ще се разсее, предвид затворените заради студа прозорци.

Това увеличава риска от образуване на мухъл у дома, който е абсолютно пагубен за дрехите, мазилката и здравето ни.

Снимка 393209

Източник: iStock

През зимата влагата в дома ни е доста по-голяма, отколкото през лятото, а това означава, че сушенето на закрито би се случвало доста бавно. 

Не е нужно да се тревожим, че тъканите на дрехите ще се развалят от минусовите температури, ако преди това сме ги минали през силна центрофуга.

Външното простиране през зимата не е решение, само ако навън вали дъжд или сняг, защото това би нарушило качеството на платовете.