Тютюнопушенето е проблем, с който много хора се опитват да се справят, защото разбират, че от него полза няма. На теория отказът звучи като нещо лесно, но изобщо не е така, защото тялото ни развива зависимост към никотина. 

Какво се случва, когато откажем цигарите

Какво се случва, когато откажем цигарите

Истината не е така розова

Това обаче далеч не означава, че трябва да спрем с опитите да откажем цигарите. Ето защо от Best Life са се свързали с Фиона Ламб - клиничен хипнотерапевт, специализиран в пристрастяването, за да разберат как можем да се отървем от вредния навик. 

Промяната

Ламб съветва да сменим марката цигари, която сме свикнали да си купуваме - именно защото ще бъде нещо различно от това, с което сме свикнали. Това, разбира се, не ни гарантира, че магически ще спрем да пушим, но тук пък идва следващата важна стъпка. 

Електронните цигари също са канцерогенни

Електронните цигари също са канцерогенни

... макар и по-малко от обикновените

Волята

Снимка 383750

Източник: iStock

Звучи банално, но тя е много важна. Без нея е безпочвено да правим каквито и да било опити. Когато ни се прииска да изпушим първата цигара за деня, трябва да проявим воля и да не го правим. 

Кафето

Снимка 383751

Източник: iStock

Трябва да спрем кафето или поне да го ограничим до едно на ден. Причината е много проста - високите нива на кофеин влияят зле на нервната ни система, която пък е подложена на атака от никотиновия глад. 

Млякото

Снимка 372325

Източник: iStock

Нещото, което може да ни откаже от цигарите, е чаша прясно мляко с всяка изпушена цигара. Защото млякото и млечните продукти правят вкуса на цигарите наистина отблъскващ.  

Храната и депресията - какво да избягваме

Храната и депресията - какво да избягваме

Как да не захранваме неразположението си