С новата година идват много нови тенденции и във фитнеса, които може да изпробваме, независимо че някои са малко по-смели отколкото очакваме. Като тази, която се предлага във веригата фитнес зали в Ню Йорк.

Hanson Fitness се посещават от известни личности, включително Риана, и от началото на 2018 г. предлагат нови упражнения за цялостно оформяне на тялото, за които се изисква трениращите да бъдат голи.

Осъществяването на идеята за голите упражнения идва като отговор на клиентите, които винаги искат нови начини, за да влезнат във форма, разкрива Business Insider.

Снимка 332061

Източник: Facebook / Hanson Fitness

Голият клас е предназначен за тренировка на цялото тяло, в която участниците използват собственото си тегло и работят главно със задните части, краката и зоната на торса.

Заниманията започват на 5 януари и ще бъдат водени от известния треньор Хари Хенсън, който е тренирал звезди като Риана, Сандра Бълок и Тайра Банкс.

Първоначално е предвидено да има три класа на седмица - един през уикенда и два в делничните дни, съответно за мъже, за жени и един смесен.

Ще има и няколко частни занимания с предварителна резервация, зависеща от компанията, като до момента основно са записани двойки.

Снимка 332068

Източник: iStock

Според Hanson Fitness предимствата на това да правите упражнения голи са четири.

Освобождаване на ендорфини
Слънчевата светлина върху кожата води до произвеждане на витамин D, който спомага за здравето на костите и мускулите. Витамин D пък спомага образуването на серотонин - хормон, който отговаря за регулиране на настроението.

Опознай всеки мускул на тялото
Докато сме както майка ни е родила, ще видим как всяко упражнение от тренировката ни влияе върху всеки сантиметър от тялото. Видяното, от своя страна, ще ни накара да оценим по-добре степента на важност на всяко натоварване.

Гола вечеря

Гола вечеря

В Париж вече може да хапнете в ресторант без дрехи

Движение без ограничение
Без дрехи имаме свободата да се движим неограничено, без да се притесняваме, че нещо ни стяга, пречи и смущава. Без оправдания и дискомфорт.

По-малко пране
Логично е - след като сме голи по време на тренировка, няма да има какво да перем след това.

Според треньорът Хари Хенсън голите тренировки не само имат редица ползи за здравето, но и предразполагат човек да се отпусне и забавлява.