Има два типа хора: тези, които не могат да живеят, без да спортуват, и тези, които не намират достатъчно мотивация, за да започнат да тренират.

Ако принадлежите към втората група, просто трябва да помислите за нещата, които ще възнаградят усилията ви.

Чувство на радост и щастие

Доказано е, че извършването на физически упражнения освобождава достатъчно количество ендорфини, отговорни за чувството за радост и щастие, което изпитваме след спорт.

И не само. Произвеждаме и допамин, който влияе на приятното усещане, което ни кара да искаме да се върнем в залата отново.

Спортното облекло

Големите спортни марки предлагат качествени екипчета, в които определено не само изглеждаме, но и се чувстваме много добре.

Снимка 348704

Източник: iStock

Дрехите стоят по-добре

Теглото може да варира по хиляди причини, дори ако тренираме ежедневно. Несъмнено обаче ще започнем да забелязваме резултатите именно в това как ни стоят дрехите. Малко тонус за мускулите ще ни накара да изглеждаме по-добре във всичко, което носим.

Сбогом на главоболието

Доказано е, че редовните тренировки предотвратяват главоболие и дори мигрена при хора, които са склонни да страдат от подобен тип проблеми. В допълнение, ендорфините действат и като естествен аналгетик, готов да облекчи онези малки болки, които понякога придружават ежедневието ни.

Нови запознанства

Колективните класове са чудесна възможност да срещаме нови хора. Различни групи по йога, зумба или пилатес ни предоставят опцията за запознанства, които често прерастват и в приятелства.

Снимка 355874

Източник: iStock

По-добър сън

Една натоварена тренировка кара тялото да генерира серотонин (хормонът на съня) в достатъчно количество, за да ни гарантира приятна и освежаваща почивка през нощта.

Отлично здраве

Основната цел на непрекъснатата спортна практика е да се подобри нашето физическо състояние. Тренировките поддържат плътността на костите, регулират кръвното налягане, подобряват подвижността на ставите и намаляват умората.

Да спортуваме извън фитнеса

Да спортуваме извън фитнеса

Три тренировки, които да правим навсякъде и по всяко време