Преди дни Huawei представи новите си смартфони от серията P40 - впечатляващи джаджи, които определено ни накараха да се замислим дали пък да не сменим сегашния си смартфон по-рано от предвиденото.

Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+ и какво знаем за новите модели на компанията

Всичко за новите Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+

Какво знаем за новите модели на компанията

По време на онлайн премиерата изпълнителният директор на Huawei - Рачард Ю, представи и новите попълнения в портфолиото на компанията при смарт часовниците - Huawei Watch GT 2e.

Нещо невиждано

От него и започваме, защото Huawei Watch GT 2e разполага с опцията за наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2). Иначе казано, колко наситена е кръвта ни с кислород.

Снимка 473288

Източник: Huawei

Измерването става за около минута, но разбира се, не е предназначено за медицинска употреба или лечение.

Външният вид не лъже

За разлика от Watch GT 2, дизайнът на новите Watch GT 2e е спортен - модерен, изчистен и да, вдъхновен от класическите стилове при часовниците, но все пак нетрадиционен. А за всичко е виновна каишката, изработена от мек и удобен силикон, която се слива с тялото от неръждаема стомана. Идва и в четири нови цвята - Graphite Black, Lava Red, Mint Green и Icy White.

Снимка 473287

Източник: Huawei

Дисплейът

GT 2e е с 1.39-инчов AMOLED сензорен дисплей. Ясен и цветен, той ще ни позволи да виждаме нужните ни детайли дори при силна слънчева светлина.

Ще надгради и едно от любимите ни функции в тези джаджи - да сменяме циферблата, когато си поискаме. И ще можем да си го направим както си го искаме - заради по-големите възможности за персонализиране имаме контрол над важните напомняния, снимките за циферблата и двойната часова зона.

Под капака

Паметта от 4GB би трябвало да ни стигне, за да съхраняване както любими снимки, така и песни, без да се забравяме, разбира се. Huawei са изчислили, че това са около 500 песни в mp3 формат, които можем да слушаме чрез Huawei Music или Bluetooth слушалки. 

Снимка 473291

Източник: Huawei

GT 2e е оборудван и с чип Kirin A1, който би трябвало да захранва дългия живот на батерията до 14 дни. Смарт часовникът е водоустойчив - до 50 метра дълбочина, и разполага с GPS.

Тренировки и пак тренировки

Huawei Watch GT 2e поддържа 15 професионални режима на тренировка. В тях влизат осем дейности на открито (бягане, ходене, катерене в планина, туризъм, лека атлетика, колоездене, плуване в открити води, триатлон) и седем дейности на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване в басейн, свободна тренировка, кростренажор, гребен тренажор). Но това съвсем не е всичко...

Снимка 473292

Източник: Huawei

GT 2e има още 85 персонализирани тренировъчни режима, разпределени в шест категории спорт: екстремен, за удоволствие, фитнес, воден, игри с топка и зимни спортове. Но има какво да ни предложи и ако си падаме по паркур, балет, йога и бокс.

Джаджата ще осигурява научно базиран план за тренировки, както и инфографика с постигнатите резултати. Осигурява и цялостен мониторинг, който може да проследява 190 вида данни, за да докара тренировката ни до нови висини.

А накрая можем да се изфукаме в социалните мрежи в колко добра форма сме - само с едно натискане на бутон.

Цената

Очаква се Huawei Watch GT 2e да се появи на българския пазар по-късно тази година. Според The Verge цената му ще бъде 199 евро. Докато новият Gold Edition на Watch GT 2 ще струва 229 евро.