Швейцарският шоколадов гигант "Бари Калебо" обяви, че е успял да избави шоколада от двата му основни недостатъка - многото калории и склонността към разтапяне в най-неподходящи места и моменти. Компанията, която произвежда по 1.1 млн. тона шоколадови изделия годишно, е сътворила нов продукт с едва 10% от обичайното количество калории, както и точка на топене, която настъпва чак при 55 градуса по Целзий. При температури над 30 градуса, вместо да се превърне в сладка каша, той просто се втвърдява.

Оттук идва и името на революционната серия: "Вулкано", която има за цел да обърне тенденциите в Западна Европа и Северна Америка, където консумацията на шоколад напоследък драстично намаля покрай икономическата криза.

Серията, която ще се появи на пазара под формата на шоколад или кекс, ще се хареса на консуматорите в борещите се със затлъстяването страни като САЩ. Благодарение на температурната си устойчивост новият продукт има шансовете да се реализира доста добре и в най-горещите части на земята, твърдят от компанията.