Продукти
2 телешки пържоли, нарязани на лентички
1 скилидка чесън, счукан
1 глава лук, ситно накълцана
1/2 ч.л.сол
1 с.л.доматено пюре
500 мл.телешки бульон
4 с.л.масло или маргарин
4 с.л.брашно
1 ч.чаша заквасена сметана
2 ч.чаши гъби, нарязани на филийки
Начин на приготвяне
Месото се овалва в брашно и сол на вкус. Запържва се за кратко в една супен лъжица масло.
После се добавят гъбите, лука и чесъна. Задушавате в рамките на 3-4 минути, докато лукът омекне.
Извадете месото и зеленчуците от мазнината, а към нея добавете 2 с. л. масло и 3 с. л. брашно, докато бъркате непрекъснато през това време. Прибавете и доматеното пюре и бульона. Намалете огъня и оставете соса.
Отново сложете гъбите и месото. Добавете и сметаната. Бъркайте непрекъснато. Внимавайте ястието да не заври.
Сервирайте горещо върху варени макарони или спагети.