Продукти

2 телешки пържоли, нарязани на лентички

1 скилидка чесън, счукан

1 глава лук, ситно накълцана

1/2 ч.л.сол

1 с.л.доматено пюре

500 мл.телешки бульон

4 с.л.масло или маргарин

4 с.л.брашно

1 ч.чаша заквасена сметана

2 ч.чаши гъби, нарязани на филийки

Начин на приготвяне

Месото се овалва в брашно и сол на вкус. Запържва се за кратко в една супен лъжица масло.

После се добавят гъбите, лука и чесъна. Задушавате в рамките на 3-4 минути, докато лукът омекне.

Извадете месото и зеленчуците от мазнината, а към нея добавете 2 с. л. масло и 3 с. л. брашно, докато бъркате непрекъснато през това време. Прибавете и доматеното пюре и бульона. Намалете огъня и оставете соса.

Отново сложете гъбите и месото. Добавете и сметаната. Бъркайте непрекъснато. Внимавайте ястието да не заври.

Сервирайте горещо върху варени макарони или спагети.