Продукти:
1-2 кг пилешко месо - крилца, бутчета или цяло пиле, на парчета
За маринатата:
60 мл настърган пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 ч. л. гарам масала
1 ч. л. лют пипер
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. сол
250 г. гъсто кисело мляко
60 мл. лимонов сок
1 с. л. олио
Приготвяне:
Смесете в купа продуктите за маринатата.
Отделете кожата от пилето.
Поставете парчетата пиле в голям плик и залейте с маринатата. Завържете го и обърнете няколко пъти за да се покрие месото изцяло с марината.
Пликът оставете в съд в хладилника за една нощ.
На следващия ден изпечете в предварително загрята фурна на 230 С за 35-40 минути. През това време пилето трябва да се обръща периодично.