Продукти:

1-2 кг пилешко месо - крилца, бутчета или цяло пиле, на парчета

За маринатата:

60 мл настърган пресен джинджифил

2 скилидки чесън

2 ч. л. гарам масала

1 ч. л. лют пипер

1 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л. куркума

1 ч. л. сол

250 г. гъсто кисело мляко

60 мл. лимонов сок

1 с. л. олио

Приготвяне:

Смесете в купа продуктите за маринатата.

Отделете кожата от пилето.

Поставете парчетата пиле в голям плик и залейте с маринатата. Завържете го и обърнете няколко пъти за да се покрие месото изцяло с марината.

Пликът оставете в съд в хладилника за една нощ.

На следващия ден изпечете в предварително загрята фурна на 230 С за 35-40 минути. През това време пилето трябва да се обръща периодично.