Представяме ви рецептата на новото на новото био изкушение, което можете да опитате тази неделя в Мотто. По традиция там ще ви чака главният готвач Антони Чавдаров, който ще ви изненада с богата гама от здравословна храна.

 

Спагети "Трикольор"

Необходими продукти: за 4 порции

трицветни биоспагети 0,500 г
биогауда 0,200 г
сушени мариновани домати 0,120 г
маслини черни 0,080 г
босилково песто 0,040 г
зехтин 0,0100 г
сол 0,015 г


Начин на приотвяне:
Поставете да заври на котлона тенджера с вода, в която сипете половината от зехтина и половината от солта. След като заври, поставете спагетите, разбъркайте, за да не се слепят, и ги варете четири минути.Отцедете и измийте със студена вода.

В тиган поставете останалата част от зехтина и добавете към него нарязаните на жулиени сушени домати и маслини и босилковото песто, добавете вода и завъртете спагетите така, че да поемат босилковия сос.Накрая поставете кубчетата нарязана гауда и сервирайте в плоска чиния, като спагетите се навиват с помощта на готварска вилица. Отстрани декорирайте с няколко точки от босилковото песто.