Необходими продукти:

300 г. гъби

400 г. телешко месо

2 моркова

1 глава лук

2 с. л. соев сос

1 и половина ч.ч. ориз

2 ч. ч. разтворим пилешки бульон

магданоз

черен пипер

сол

 

Приготвяне :

Нарежете телешкото на ленти, но гледайте да е по дължината на мускусното влакно, за да е по крехко.

Сложете го в предварително нагрят тиган и го запържете в малко зехтин. После прибавете соевия сос, бъркайте 2,3 мин и го отдръпнете от огъня.

Обелете лука и го нарежете на ситно, заедно с морковите.

В тенджерка задушете зеленчуците в зехтин, като добавите и гъбите.

Прибавете сол и черен пипер. Сипете разтворения топъл бульон и още една чаша гореща вода и сложете почистения и измит ориз.

Разбъркайте добре и оставете на бавен огън, докато течността се поизпари.

Добавете месото, поело от соевия сос, разбъркайте всичко хубаво и поръсете с накъсания магданоз.