Необходими продукти:
300 г. гъби
400 г. телешко месо
2 моркова
1 глава лук
2 с. л. соев сос
1 и половина ч.ч. ориз
2 ч. ч. разтворим пилешки бульон
магданоз
черен пипер
сол
Приготвяне :
Нарежете телешкото на ленти, но гледайте да е по дължината на мускусното влакно, за да е по крехко.
Сложете го в предварително нагрят тиган и го запържете в малко зехтин. После прибавете соевия сос, бъркайте 2,3 мин и го отдръпнете от огъня.
Обелете лука и го нарежете на ситно, заедно с морковите.
В тенджерка задушете зеленчуците в зехтин, като добавите и гъбите.
Прибавете сол и черен пипер. Сипете разтворения топъл бульон и още една чаша гореща вода и сложете почистения и измит ориз.
Разбъркайте добре и оставете на бавен огън, докато течността се поизпари.
Добавете месото, поело от соевия сос, разбъркайте всичко хубаво и поръсете с накъсания магданоз.