Някои от най-известните имена в кулинарното изкуство започнаха да предлагат сандвичи заради финансовата криза.

"Кулинарията се намира пред една повратна точка в историята", каза Бернар Ботбул, хранителен консултант в Париж.

"През последните 6-7 години клиентите бяха недоволни заради високите цени в някои ресторанти."

"Прибавете към това финансовата криза, както и факта, че начинът на живот на хората рязко се е променил - те искат да ядат повече и по-бързо."

Пол Бокусе, известен като "папата" на френското кулинарно изкуство, е сред имената, които са представили заведения за бързо хранене към веригата си ресторанти. Заведението Ouest Express предлага ястия за 10 паунда, а сандвичите струват между 4 и 5 паунда.

Готвачът носител на звезди "Мишелин" Гай Мартин, който притежава и ресторант в Париж, също е отворил заведение за бързо хранене.

"Трите ключови думи в днешния ресторантьорски бизнес са "бързо", "добро" и "евтино". Все по-малко са хората, които биха платили 300 паунда за храна", каза Ив Пинар, готвач от ресторанта Le Grand Louvre в Лувъра.

Рецесията вече удари Франция и много ресторанти вече са заплашени от фалит. Опашките пред заведенията за бързо хранене обаче не спират.