Котето Йода, което притежава 4 уши, е домашен любимец на двойка от Чикаго от две години насам. Валери и Тед Рок го осиновили след като го видели близо до бар, подминавано от любопитни пиячи, пише dailymail.co.uk.

То идва от голямо котило и собствениците му му търсели нов дом. Валери и Тед веднага си паднали по странното коте и помолили да го осиновят. След като получили съгласие, го кръстили Йода на името на остроухия джедай от "Междузвездни войни".

"Ветеринарят никога не бе виждал подобно нещо", сподели Валери.

"Говорихме и с други ветеринари и те казаха, че не са срещали досега такава котка. Осъзнахме, че притежаваме нещо много специално."

"Много хора ни питат дали нарочно не сме изрязали ушите му за да изглеждат така."

Допълнителните уши на Йода не са свързани с черепа и са разположени малко зад първата двойка. Въпреки странния му вид обаче, Йода чува съвсем нормално.

"Доколкото знаем, слухът му си е добре", продължава Валери.

"Той си е нормална, любвеобилна, любопитна котка и ни е много хубаво, че го имаме. Само дето има странна мания по хляба - не мога да оставя хляб на плота дори за момент. А и когато мърка, нищо не се чува. Единственият начин да разбера, че го прави, е да си сложа пръста на гърлото му, за да усетя вибрациите."