Работата на сервитьорите не е толкова сложна, доказа японски ресторант, набиращ все по-голяма популярност с маймуната-сервитьор Фуку-чан, съобщи БГНЕС.
Ресторантът Каябуки, на 50 км от Токио, плаща на Фуку-чан в орехи, но услугите му са направо безценни за заведението. Въпреки отдалечеността му от мегаполиса, японците се стичат от цялата страна, за да видят необичайния работещ.
Резервациите за ресторанта се правят няколко месеца предварително поради повишения обществен интерес.
Самият Фуку-чан се справя отлично със задълженията си, въпреки проблемите с обсъждането на менюто с гостите. Въпреки това той ги посреща любезно и няма проблем със смяната на салфетките, приборите и кърпите на посетителите. Според собственика на ресторанта Каору Оцука, маймуната си харесва работата.
"Добрите маниери и грацията го правят подобен на френски сервитьор в луксозен ресторант", смята Оцука. "Всичко започна, когато от любопитство му дадох кърпа, а той я отнесе на клиента."