Стартира българското мобилно приложение, което свързва собственици на домашни кучета. Основната му цел е потребителят лесно и бързо да подбира по различни критерии като порода и възраст други кучета, с които да среща своя любимец.

Приложението се нарича DOGLAR и бързо изгражда общност от хора, споделящи страстта към четириногите и им помага да създават повече и по-забавни споделени моменти.

Дизайнът предоставя възможност потребителят да се запознае добре с отсрещния човек и неговия любимец, а логиката на мобилното приложение е в контакт да влизат само хора, които са показали взаимен интерес.

Нетипично за предприемаческата сфера, зад идеята стоят две момичета - Павлина Дешева, вицепрезидент на организацията Start It Smart и журналистът Биляна Славейкова.

"Искаше ни се да изградим интелигентен и спестяващ време канал, който да свързва стопаните с различни нужди - от компания в парка до намиране на подходяща половинка и създаване на поколение на кучето", разказва Павлина, а Биляна добавя:

"Обявяваме се срещу самотните разходки. Като собственик на домашен любимец знам от първа ръка, колко по-забавни са ежедневните извеждания, когато са споделени, както за кучето, така и за стопанина. Общата страст към кучетата е страхотен начин да се запознваш с нови хора и да създаваш приятелства".

Освен да свързва стопаните, мисия на DOGLAR е и да им помага с отглеждането на техния любимец с полезни съвети, препоръки за заведения и други места с позволен достъп на кучета, както и с активна работа по различни социални каузи.

Бета версията на мобилното приложение ще се появи в началото на юли за всички iOS платформи. Пълната версия ще може да бъде свалена от App Store, Google Play и Windows Phone през септември.