По време на концерта други младежи в нетрезво състояние се провокираха един друг, след което последваха счупени бутилки в земята и разкървавени носове, съобщи зрител на bTV.

Сериозни инциденти или нарушения на обществения ред по време на концерта не са регистрирани, съобщиха по-рано от столичната полиция. На изградените контролно-пропускателните пунктове преди началото на събитието са били задържани двама души, единият, от които е малолетен, за носене на забранени предмети (боксове).

Снимка 260112

Като цяло концертът премина в спокойна обстановка и при добра организация. Хиляди се събраха на събитието в подкрепа на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Центърът на столицата беше напълно блокиран. Движението в района ще бъде напълно възстановено в неделя сутринта.

Десетки хиляди се събраха в центъра на София за концерта в подкрепа на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Хората бяха по протежението на Цариградско шосе до алея "Яворов". Заради готвени провокации, за които беше съобщено по-рано в социалните мрежи, полицията взе изключителни мерки за сигурност.

Началото му беше поставено с песента "Досиетата Х", по време на която бяха изстреляни фойерверки в бяло, зелено и червено. Шоуменът се обърна към публиката с думите: "Здравейте, тази вечер аз не съм Слави Трифонов от телевизията. Аз съм Станислав Тодоров Трифонов от Плевен и никога не съм вярвал, че ще се почувствам толкова силен".

"Тази вечер се чувствам ужасно силен заради вас", подчерта той и добави:"Вие сте върховната власт в тази държава. Опитват се да ви внушат, че това е парламентът, президентът или Министерският съвет. Но вие сте суверенът. Ако някой не го е разбрал, ще го разбере тази вечер, 29 октомври, и то болезнено".