За автора:

Джак Корнфийлд (роден 1945) е световноизвестен будистки монах и учител, основател на центрове в Северна Каролина, където се популяризира будистката медитацие и духовност.

Има докторска степен по клинична психология и е автор на бестселърите "Път със сърце", "Малка книжка с указания на Буда", "След екстаза". Заедно с Далай Лама Джак Корнфийлд е сред великите будистки учители.


За книгата:

Последната книга на Корнфийлд "Мъдро сърце" е единодушно смятана от познавачите за шедьовър и скоро след излизането си се превръща в класика в жанра. С тази творба Корнфийлд, който от 40 години практикува будизма, продължава духовното си дело.

Опирайки се на световните традиции и на съвременните научни изследвания, авторът ни дава възможност да проникнем в будистката психология и да научим как да я ползваме в еждневието.

Вижданията му за бузизма разкриват един изцяло положителен и окуражаващ светоглед. За Корнфийлд будизмът не е ограничена религия, а прекрасно и възвишено психологическо учение, изключителен инструмент за позитивна психология.

"Моето сърце" е преди всичко моюна книга-лечител, която убедително преодолява предрасъдъците, че за будизма с неговата 2500-годишна история не може да се напише нищо ново и вълнуващо.