Косата, точно както и кожата, на средна възраст има нужда от по-специални грижи, за да изглежда добре. Всички знаят, че шампоанът, балсамът, маската, както и допълнителните масла, които ползвате са от първостепенна важност. Но ето още няколко съвета за красива коса след 40-те:

 1. Забравете за пластмасовите четки, в които косата ви лесно се оплита и къса. Четка с косми от гиган е перфектното предложение. Тя разпространява продуктите, които ползвате равномерно и прави стайлинга по-лесен. Освен това засилва блясъка на косата ви.
  Снимка 263209

  Източник: GettyImages

 1. Важно е да сушите косата си основно в корена, за да и придавате обем. Дължините разресвайте с хубавата четка и подхранващи продукти.
 2. Ползвайте сух шампоан. Ако не сте го правили досега е време да започнете. Когато миете и сушите косата си всеки ден, допринасяте за това тя да бъде суха и по-чуплива, независимо от продуктите, които ползвате.
 1. Правете прическата си по-свободна, дори небрежна. Колкото по-изправена е косата ви или пък ако къдриците ви са абсолютно стилизирани, изглеждате по-възрастна.
  Снимка 263208

  Източник: GettyImages

 1. Заедно с кожата и ноктите, проблемите с косата може да са основен признак за небалансирана диета. 5-те основни вещества, които можете да приемате за по-хубава коса са: Протеини (риба, боб и ядки), Цинк (стриди, месо и боб), Желязо (Постно месо, риба, и тъмнолистни зеленчуци), Биотин (цели яйца, малини, ягоди), Селен (бразилски орехи).