Точно една седмица ни дели от премиерата на "Венъм" и няма и да се опитваме да крием вълнението си. Причините са две: Том Харди в главната роля и комиксов герой във филм - просто супер. 

Конър Макгрегър е вдъхновение за "Венъм"

Конър Макгрегър е вдъхновение за "Венъм"

Том Харди споделя за ролята си на лепкавото чудовище

Ето обаче и някои неща, които е добре да знаем, преди да гледаме филма. 

Комиксите vs филма 

Филмът за Венъм, е базиран на два комикса - Lethal Protector и Planet of the Symbiotes. Големите разлики с комиксите са две. Първата, която е и най-чувствително доловима, е липсата на Спайдърмен. Това пък води до втората, която е свързана с Еди Брок и паразита, с който той бива заразен. 

Снимка 380581

Източник: YouTube

В комиксовия свят Спайдърмен донася на Земята черен костюм, който обаче се оказва, че е жив организъм. Точно това е нашият симбиот, който в последствие се намества удобно в Еди Брок. 

Във филма (знаем го от трейлърите) Еди Брок ще се сдобие със суперсилите си благодарение на Life Foundation - организация, занимаваща се със съмнителни експериментални изследвания, ръководена от д-р Карлтън Дрейк. Тя много напомня на Хидра, но е доста по-безобидна от фашистите. 

Venom - комиксът по филма с Том Харди

"Венъм" се сдоби с лимитиран комикс

Коледа подрани

Другите основни разлики са, че в Lethal Protector, комикс от шест броя, Еди Брок е принуден да напусне Ню Йорк, където е имал спречкване с Питър Паркър. Той се завръща в родния си град Сан Франциско, където открива, че да помагаш на хората не е чак толкова лошо.

В Planet of the Symbiotes пък Венъм обединява сили със Спайдърмен, за да спаси Земята от нашествието на други симбиоти, които искат да я унищожат. 

Снимка 380450

Източник: Sony

Е, във "Венъм" действието се развива изцяло в Сан Франциско, няма Спайдърмен, няма и други планети, но пък от трейлърите видяхме, че има друг симбиот. 

Какво всъщност са симбиотите

Симбиотите са извънземна форма на живот, която много прилича на паразит. Те се прикрепят към живи организми и се хранят с техния адреналин. Краят за приемника обаче е фатален, защото симбиотът го напуска, когато го е изсмукал докрай.

Нов трейлър на "Венъм" с Том Харди

Нов трейлър на "Венъм" с Том Харди

We are Venom

За щастие при Еди Брок нещата не стоят така, защото той развива доста специална връзка със своя паразит. Но Венъм има и своите слаби страни - звуковите полета и огънят. 

Филмът

От рекламите, които видяхме до този момент за "Венъм", не става ясно дали гореспоменатите слабости ще бъдат открити, но виждаме, че Еди Брок и симбиотът ще започнат бързо да се сработват. Точно това ни доказва и последното кратко видеото, което Sony разпространи. 

В него виждаме как Еди Брок се разбира доста добре с новия си приятел и дори раздават правосъдие. Филмът е категоризиран като PG-13, което означава, че няма да има много брутални сцени. 

Това е първият самостоятелен филм за Венъм, като се надяваме, че Том Харди и Sony ще си удържат на думата да видим поне още два. Ще бъде още по-вълнуващо, ако в тях се появи и Спайдърмен. Да не говорим, че всички, включително и ние, бихме се радвали Венъм да стане част от киновселената на Marvel, но поне засега това са единствено фенски надежди. 

Том Харди ще участва в общо три филма за Венъм

Ще видим ли Том Харди в още филми за Венъм

Добра новина за всички любители на филмите по комикси

Тук трябва да отбележим, че "Венъм" ще бъде петият и последен филм за супергерой на Marvel за тази година. Преди това видяхме "Черната пантера", "Отмъстителите: Война без край", "Дедпул 2" и "Ант-Мен и Осата". 

"Венъм" е по кината от 5 октомври