През октомври 2018 г. по кината се завъртя първият самостоятелен филм за един от най-големите противници на Спайдърмен - Венъм.

Том Харди, "Венъм 2" и ще се завърне ли актьорът в ролята на Еди Брок

Ще видим ли Том Харди във "Венъм 2"

И какви слухове има за Спайдърмен

В главната роля влезе неотразимият Том Харди и смело твърдим, че се справи отлично. Още по-якото е, че е подписал договор за още два филма.

Феновете имаха някои забележки, но те бяха насочени към режисьора Рубен Флайшър. Хубавото е, че самият той призна някои от грешките си.

В началото на тази година се появи информация, че Флайшър няма да режисира продължението на "Венъм" заради претоварения си график. Нещата не бяха сигурни, но през последните седмици доста се изписа за това, че Sony водят усилени преговори с негови заместници.

Вече официално можем да каже, че "Венъм 2" ще има нов режисьор и това е Анди Съркис. Познаваме го от актьорските му изяви във филмите за "Зората на планетата на маймуните" (2014 г.) и "Войната за планетата на маймуните" (2017 г.), както и в "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (2015 г.) и "Черната пантера" (2018 г.).

Режисирането също не му е чуждо, но там опитът му е далеч по-оскъден. Съркис е режисирал Breathe (2017 г.) и Mowgli (2018 г.).

Определено можем да определим назначаването на Анди Съркис като рисков ход за Sony, но няма да съдим предварително. Във втория филм за Венъм действията ще се въртят около злодея Касиус Клей (Уди Харелсън), който е по известен под псевдонима си Карнидж (Carnage).

Какво трябва да знаем за "Венъм", преди да гледаме филма

Какво трябва да знаем за "Венъм", преди да гледаме филма

Защото премиерата наближава

От ComicBook предполагат, че би било много яко, ако "Венъм 2" адаптира историята от комикса "Maximum Carnage". В него Венъм и Спайдърмен обединяват сили, за да спрат Касиус Клей и неговата банда от убийци. Звучи ни доста яко, но ще изчакаме, за да видим дали ще се случи по този начин.

Междувременно се очаква снимките на втория филм да започнат в края на тази година, а по кината да го видим през октомври 2020 г.