Едва ли има фен на баскетбола, който да не очаква с нетърпение премиерата на първите два епизода на документалния филм за Майкъл ДжорданThe Last Dance.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Netflix, ESPN и кога ще видим документалният филм за баскетболиста

Последният танц на Майкъл Джордан

Документалният филм за Въздушния идва по-скоро от очакваното

В 10 серии съвместната продукция на Netflix и ESPN ще ни покаже защо Въздушният е смятан за най-великия играч в историята на играта. Фокус ще бъде хвърлен върху най-силните му сезони с Чикаго Булс и спечелването на заветните шест пръстена (титли).

В интервю за Shootonline режисьорът на The Last Dance Джейсън Хехир споделя, че всъщност му е било доста трудно. Но все пак не приема работата по документалния филм за Джордан като предизвикателство, а по-скоро като привилегия.

Джейсън Хехир

Източник: GettyImages

Джейсън Хехир

А не му е било никак лесно, защото е разполагал с 10 хиляди часа архивни записи на Въздушния и интервюта с повече от 100 души, които е трябвало да превърне в малко над осем часа видео съдържание, предназначено за телевизията.

Заради пандемията и липсата на спортни събития, Netflix и ESPN решиха да издърпат премиерата на филма. По план The Last Dance трябваше да бъде пуснат през юни, но за наше фенско щастие това ще се случи още следващата неделя, 19 април.

Тази промяна в графика обаче се е оказала предизвикателство за Хехир и екипа му. По думите му работата по подобен документален филм, включващ архивни кадри, отнема близо година. От изчистването на идеята, провеждането на всички проучвания и интервюта до събирането на всичко това заедно.

Според режисьора, документалният филм за Майкъл Джордан се равнява на 10 такива филма, а времето, с което са разполагали, е било около две години. Ето защо и в нормални условия са работили пет пъти над обичайното, а с преместването на премиерата е станало още по-интензивно.

И заради затрудненията, които домашната изолация налага, защото Хехир и хората му в момента довършват последните щрихи по The Last Dance чрез видео разговори.