Преди няколко години актрисата Рене Зелуегър обяви, че приключва с Холивуд, но паузата свърши още миналата година с третата част на историята за Бриджит Джоунс.

Малко шантавата Бриджит определено е ролята в живота на Рене, която хората повече помнят с неуспешните й пластични операции.

Снимка 319820

Източник: GettyImages

Зелуегър обача е брилянтна актриса ("Студената планина", "Аз, моя милост, и Айрин"). Именно заради това пред нея се очертава вълнуващ нов проект.

Актрисата ще влезе в образа на легендарната Джуди Гарланд в нов биографичен филм, който разказва за последните дни от живота й. Лентата ще се нарича "Джуди", а сценарият е дело на авторите на популярния телевизионен сериал "Короната", който е посветен на живота на младата кралица Елизабет Втора.

Снимка 319818

Източник: GettyImages

Действието във филма ще се развива през 1968 г. По това време тя пристига в Лондон за участия в клуб "Talk of the Town".

Подготвяйки се за своите концерти на нея й се налага да се бори с множество предизвикателства, впускайки се във връзка с Мики Дийнс - нейният бъдещ пети съпруг.

Гарланд е една от най-популярните актриси и певици на 40-те години на миналия век, участвала в редица мюзикъли като "Meet Me In St Louis" и "A Star Is Born".

Восъчната фигура на Гарланд в музея на Мадам Тюсо в Холивуд

Източник: GettyImages

Восъчната фигура на Гарланд в музея на Мадам Тюсо в Холивуд

Въпреки това през целия си живот тя се бори с редица здравословни проблеми и съмненията на критици, според които тя не е достатъчно привлекателна, за да получава главни роли. 

Гарланд умира на 47 години във Великобритания вследствие на злоупотреба с приспивателни.