Светът вече може и да е футбол, но Мондиал 2018 не е само футбол. Защото спортният форум завладя и музиката.

Както традицията повелява, всяко Световно първенство има свой химн. А покрай него и още няколко песни, които дълго ще ни навяват спомени за летните емоции пред телевизора. Ето кои са актуалните хитове.

Nicky Jam feat. Will Smith and Era Istrefi - Live It Up

Официалният химн на Мондиал 2018 още преди неговия старт. Парчето е ритмично и със сигурно звучи добре на стадиона. Това е и завръщането на Уил Смит към музиката след 13 години. Заслужава си да го добавим и към нашия летен плейлист.

Jason Derulo - Colors

Песента на Деруло е официалният химн на Кока-Кола за Мондиал 2018. А ремиксът с колумбийския изпълнител Maluma е не по-малко харесван заради колаборацията между английски и испански, носеща идеята за обединение.

J Balvin and Michael Brun - Positivo

Още една доза позитивно настроение от един изпълнител, който няма нужда от Мондиал, за да изкара хит. Всъщност, другите нови песни на J Balvin определно са по-големи хитове. Но нали трябва да се придържаме към футболния дух.

Nicole Scherzinger - Dancing in the Street

Краткото парче е част от рекламната кампания на катарските авиолинии, които са едни от спонсорите на Световното първенство. Със сигурност това не една от стойностните песни на певицата, но и на нас ни се иска да потанцуваме, като я слушаме. Или да поритаме на улицата, както ни призовава.

Arash Nyusha Pitbull Blanco - Goalie Goalie

Още една любопитна колаборация, която дойде точно навреме - в деня на откриването на Мондиал 2018. Ориенталските ритми също имат място в пъстрата световна картина.

Natalie Oreiro - United By Love

Певицата и актриса, която изгря с участието с в редица латиноамерикански сериали, сега използва Мондиал 2018, за да си проправи път към славата отново. Парчето е танцувално и забавно, но нищо повече.

Various Artists - Sube la Marea

Панама може да е сред аутсайдерите на Световното, но песента, създаден с цел да повдигне настроението на националния отбор и феновете му, определено се справя добре с тази задача. Оценката на критиците също е висока.

Polina Gagarina feat. Egor Kreed and SMASH - Komanda

Световното в Русия няма как да мине без поне една руска песен. 

Demarco Flamenco feat. Sergio Ramos - Otra estrella en tu corazon

И като за финал, една доста необичайна, но и неочаквано добра комбинация. Един от най-добрите испански футболисти Серхио Рамос записа дует, с който да повдигне духа на съотборниците си от националния отбор.