Измина година, откакто Танос (Джош Бролин) събра всичките шест камъка на безкрайността, щракна с пръсти и затри 50% от живите същества в Галактиката. И чак такъв финал на "Отмъстителите: Война без край" никой не беше очаквал, защото до този момент в нито един от филмите от киновселената на Marvel злодеят не беше побеждавал.

Това доведе и до сериозен интерес от страна на зрителите. Изпрати и третия филм за Отмъстителите в елитната компания на "Междузвездни войни: Силата се пробужда", "Титаник" и "Аватар", които имат над 2 милиарда приходи в бокс офиса.

Снимка 420250

Източник: Форум Филм България

А събитията от "Война без край" буквално подпалиха интереса не само на заклетите фенове, но и на всички, които редовно ходят на кино.

Ето защо се очаква "Отмъстителите: Краят" да счупи абсолютно всички рекорди в бокс офиса, като най-смелите прогнози са да мине границата от 1 милиард още през първите три дни от премиерата си.

Снимка 420232

Източник: Форум Филм България

Ясни индикатори за подобни твърдения са стотиците фенски теории (които в един момент просто се отказахме да четем), както и подобреният рекорд за предварителна продажба на билети. И всичко това ни води до края, но не на киновселената на Marvel, а на Отмъстителите - такива, каквито ги познаваме.

В това отношение "Отмъстителите: Краят" е много важен за бъдещите планове на студиото, защото ще открие нови пътища, по които киновселената може да продължи.

Снимка 420245

Източник: Форум Филм България

"Краят" започва 20 дни след като Танос е постигнал голямата си цел - перфектен баланс. Отмъстителите, или поне това, което е останало от тях, са изпаднали в отчаяние, защото нямат абсолютно никаква идея как да поправят случилото се - нещо напълно ново за тях, защото през всичките 21 филма супергероите винаги са намирали начин да оправят нещата, дори това да изисква жертви.

Разбира се, и сега ще има план за действие, защото тези три часа в киното няма да бъдат запълнени с вайкане по спомените от доброто старо време. Друг е въпросът дали той ще проработи, но те са твърдо убедени да действат - на всяка цена. Това все пак е закодирано в гените им, това ги прави по добри от обикновените хора (оставяйки настрана специалните им умения или костюми).

Снимка 420233

Източник: Форум Филм България

Капитан Америка (Крис Евънс), Черната вдовица (Скарлет Йохансон), Брус Банър (Марк Ръфало) и Бойната машина (Дон Чийдъл) ще получат сериозна подкрепа в лицето на Капитан Марвел (Бри Ларсън), която вече видяхме какво може в първия самостоятелен филм за нея.

Железният човек (Робърт Дауни Джуниър) и Небула ще намерят начин да се върнат на Земята, за да се присъединят към тях. Същото ще направи и Ант-Мен (Пол Ръд), когото за последно видяхме как влиза в квантовата реалност в "Ант-Мен и Осата" (2018 г.).

Снимка 420234

Източник: Форум Филм България

Големият въпрос тук е дали силата и способностите на Капитан Марвел ще бъдат достатъчни на супергероите, за да намерят Танос и да направят това, което искат - да го убият, за да отмъстят. Все пак не бива да забравяме, че той е най-могъщото същество във Вселената, защото притежава и шестте камъка на безкрайността. Нещо, което никой до този момент не е постигал.

Тук обаче възниква и още един въпрос: дали ако успеят да открият Танос и го победят, ще бъде достатъчно, за да бъдат върнати техните близки и приятели...

Трябва да признаем, че не са много филмите, които съчетават в себе си уникалната способност да разсмеят феновете, но и да ги натъжат. Защото едва ли ще се намери човек, който да излезе от залата и да е останал безразличен към видяното през последните три часа. Все пак, сме в края на играта.

Премиерата на "Отмъстителите: Краят" е на 26 април