В днешно време спокойно можем да кажем, че киното разполага с всичко. А под "всичко" визираме най-вече огромните бюджети, с които се снимат най-мащабните продукции.

По принцип повечето похарчени пари трябва да означава и по-качествен филм, но за съжаление не винаги се получава така. В екшъните например без каскадьори не може, защото някои сцени изискват специална подготовка, каквато обикновените актьори не притежават.

Интересното е, че във всички аспекти на даден филм или сериал има професионалисти, които следят за доброто изпълнение и безопасността на сцените. При секс сцените обаче, които са все по-често срещани, това не е точно така.

Според актрисата Емили Мийд никой в Холивуд не обръща специално внимание на секс сцените. Именно Мийд е поискала от HBO да назначат интимен координатор за сцените ѝ в "Нюйоркска комбина".

НВО, "консултант по интимността" и секс сцените в сериалите и филмите

Какъв е проблемът на НВО със секс сцените

Новаторски ход към интимността

Причината е, че сериалът разкрива първите стъпки на порно индустрията, което означава, че секс сцени определено има. 30-годишната актриса смята, че с напредването на възрастта и зараждането на движението #MeToo е станала по-отговорна и взискателна към този тип сцени.

HBO, разбира се, са уважили искането на Емили Мийд и са назначили Алисия Родис за интимен координатор. Ролята на Родис е била да работи съвместно с режисьорите и актьорите, за да могат секс сцените да изглеждат по възможно най-добрия начин.

А сред отговорностите на интимния координатор са и хореографията и познаването на изискванията на всеки един актьор за границите, които е готов да премине или да не премине.

Новите филмите и сериали по HBO през септември

Новите филмите и сериали по HBO през септември

През първите дни на есента няма да има време за скучаене

Затова и според Мийд, интимният координатор намалява шанса подобен тип сцени да бъдат неловки и за самите актьори.

Оказва се, че тя наистина има право, защото HBO, също както и Netflix, са започнали да назначават интимни координатори за всички свои продукции, в които има секс сцени, пише Vanity Fair.