НВО винаги са се отличавали с новаторство не само по отношение на продукциите, които създават, но и в практиките, които прилагат в работата си. Последната новост при канала е използването на "консултант по интимността" за всички секс сцени.

За първи път такъв е използвам по време на снимките на "Нюйоркска комбина" с Маги Гиленхал и Джеймс Франко.

Кадър от "Нюйоркска комбина"

Източник: НВО

Кадър от "Нюйоркска комбина"

Компанията обяви решението си тази седмица. Това означава, че във всяка една продукция на НВО, където има секс сцени или намек за интимност, ще се наемат консултанти, които да следят, че никой от участвалите в снимките не се е чувствал физически или психически ощетен, и засегнат от сцените. Идеята е да се предотвратят и всякакви възможни сексуални посегателства на снимачната площадка.

Кадър от "Нюйоркска комбина"

Източник: НВО

Кадър от "Нюйоркска комбина"

По "Нюйоркска комбина", който разказва за зараждането на порно индустрията в Ню Йорк през 70-те години на миналия век, НВО работи с координаторката Алиша Родис.

"Истината е, че искаме от всички актьори, режисьори и снимачен екип да работят професионално и да направят тези сцени откровени и директни. Можем да искаме каквото и да е, но хората трябва да знаят, че могат да си имат доверие по време на подобни снимки", коментира пред Rolling Stone един от създателите на сериала.