Първият ден от септември, разбира се, измина съвсем неусетно. Но нали беше неделя, и затова не се изненадваме. Бас ловим, че ако беше през седмицата, ситуацията щеше да е съвсем различна - точно както е с втория ден от септември.

Новите филми и сериали по HBO през август

Новите филми и сериали по HBO през август

Август ще бъде горещ и под диктовката на Дуейн Джонсън

Но не таим лоши чувства към месеца, защото обичаме лятото, но есента направо я обожаваме. Време е и да хвърлим един поглед към новите филми и сериали, които ще гледаме по HBO.

"Манифест"

Месецът вече започна ударно с "Манифест". Първият сезон на този сериал излезе преди около година и знаем, че се подготвя втори, който очакваме през пролетта на 2020 г.

"Манифест" ни качва на полет 828 на авиокомпанията Montego Air. През по-голямата част от времето всичко с полета е наред, с изключение на малка турбуленция.

Първи поглед към Manifest

Когато самолетът се превърне в машина на времето

Ще видим за какво става въпрос в сериала на NBC и Universal

Когато обаче самолетът се приземява, всички хора на летището са в шок. Причината е, че самолетът от полет 828 е бил обявен за безследно изчезнал преди цели пет години.

Близките на пътниците, а и всички останали хора, са остарели с пет години и им личи. По пасажерите на полета обаче няма и следа от остаряване...

"Манифест" е в HBO GO от 1 септември

"Нюйоркска комбина"

Както вече знаем от първите два сезона, "Нюйоркска комбина" ни връща през 70-те години на миналия век, когато порното не е било това, което е днес.

Ако трябва да бъде честни, изобщо не е било легално, но двата сезона ни показаха как Франки и Винсент Мартино (Джеймс Франко) обединиха усилия с предприемчивата проститутка Кенди (Маги Джелнхол), за да превърнат удоволствието в бизнес.

Сега сериалът се завръща за своя трети и последен сезон, в който проблемите продължават. Действията в него ще се развиват в средата на 80-те години, когато възходът на порното е факт.

Тогава обаче се появява и първата вълна от насилие, породено от употребата на кокаин, както и все повечето случаи на болни от СПИН. Това са все неща, с които индустрията трябва да се справи, ако иска да оцелее.

Премиерата на "Нюйоркска комбина" 10 септември по HBO от 21 ч.

Първият епизод ще бъде наличен в HBO GO от сутринта на същия ден

"Под станция "Темпъл"

Всяко метро крие своите тайни, Лондонското не прави изключение. Даниел (Марк Стронг) е преживял лична драма и ядосан на системата лекар. Той решава да отвори нелегална клиника в лабиринта от тунели, намиращи се под Лондон.

В тази клиника Даниел предлага лечение на хората, което болниците им отказват. В начинанието му помагат Лий - недоволен от случващото се в страната шофьор, и Анна (Карис ван Хутен) - медицински изследовател.

Този необикновен бизнес ще срещне тримата с емигранти, престъпници и с какви ли не още чудаци, от което ще произлязат много интересни случки. "Под станция "Темпъл" ще бъде от осем епизода, вдъхновени от норвежкия сериал Valkyrien.

"Под станция "Темпъл" е в HBO GO от 13 септември

"Стъкления"

Този филм определено си заслужава гледането. Той е продължение на "Неуязвимият" (2000 г.) и "На парчета" (2017 г.), които също са режисирани от М. Найт Шамалан. Ето защо е добре да ги изгледаме преди да пристъпим към "Стъкления".

Илайджа Прайс (Самюел Л. Джаксън) страда от рядко заболяване, което прави костите му чупливи като стъкло. Умът му обаче е остър като бръснач и в третия филм успява да го покаже.

„Стъкления“, Джеймс Макавой, Брус Уилис, Самюел Л. Джаксън и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Стъкления“

Възможно ли е комиксовите герои да са истински

Той манипулира успешно Дайвид Дън (Брус Уилис), който притежава нечовешка сила, и Кевин Уендъл Кръмб (Джеймс Макавой), в който пък живеят цели 23 личности. Има и още една, която всички наричат Звяра.

Изправя ги един срещу друг, а целта е доста благородна, поне в неговите очи. Илайджа иска целият свят да разбере, че мутантите съществуват, а героите от комиксите всъщност са истински и не бива да бъдат затваряни в психиатрични клиники.

Премиерата на "Стъкления" е на 15 септември от 21 ч. по HBO

От сутринта на същия ден ще бъде наличен в HBO GO

"В сянката на Кулите близнаци: Гимназия Стайвесънт"

Септември завинаги ще остане белязан от терористичното нападение над Световния търговски център в Ню Йорк. В документалния филм "В сянката на Кулите близнаци: Гимназия Стайвесънт" режисьорката Ейми Шатц ще ни предостави един нов и различен поглед към трагедията.

Различното е, че осемте души, които застават пред камерата, са преживели терористичния акт от първа ръка. Но по-интересното е, че през 2001 г. са били ученици и е трябвало да се справят с настъпилия ужас.

Шатц е подготвила и версия за деца - "Какво се случи на 11 септември", която има за цел да представи 11 септември 2001 г. по достъпен и разбираем за тях начин.

Премиерата и двете продукции е на 12 септември

Другите интересни заглавия през месец септември, които можем да гледаме по HBO и в HBO GO, са "Ралф разбива интернета" (1 септември), "Див живот" (8 септември), "Бандитките на Оушън" (8 септември), "Холмс и Уотсън" (22 септември) и "Фаворитката" (29 септември).

"Фаворитката", Оливия Колман, Ема Стоун, Рейчъл Вайс и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Фаворитката"

Дворцови интриги, политика, секс и две властни жени в борба за сърцето на кралица Анна