Месецът на тиквата, както е известен октомври, мина почти неусетно. Толкова, че дори не се сещаме колко пъти успяхме да хапнем печена тиква.

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

Месецът на тиквата ще бъде запомнящ се

Хубавото на ноември е, че тикви все още ще има, а няма да липсват и интригуващите филми и сериали, които Netflix са ни подготвили. Из цялото море от нови продукции се спряхме на няколко заглавия, които грабнаха интереса ни моментално. Ето и кои са те. 

Hache

Поредната испанска продукция на стрийминг платформата, която приковава вниманието ни. Причината е, че сериалът е вдъхновен от истинска история.

Действието се развива през 60-те години на миналия век в Барселона. Елена е обикновено момиче, което изкарва прехраната си, практикувайки най-древната професия. Един от клиентите ѝ обаче не е обикновен човек, а Малпика - престъпен бос.

Първият сезон на Hache ще ни покаже как с находчивост и упоритост дори една проститутка е способна да се издигне във формацията на престъпна групировка. Нещата за Елена се развиват толкова добре, че Малпика ѝ поверява отговорността да сключва сделки, свързани с хероин.

Hache е в Netflix от 1 ноември

American Son

Расизмът е проблем в световен мащаб от векове, но в Америка е с особено статукво и определено е наболяла тема. Филмът American Son е поредният, с който ще му бъде обърнато внимание.

Кендра Елис-Конър (Кери Уошингтън) е любяща майка, която в три сутринта отива до близкия полицейски участък, за да обяви, че синът ѝ е изчезнал.

Заради факта, че е чернокожа обаче полицаите не ѝ обръщат особено внимание. Майката, разбира се, няма да се остави на расистките виждания на някои хора и ще направи всичко възможно, за да намери сина си.

Интересното е, че American Son по принцип се играе на Бродуей, но Netflix са решили да го адаптират и за по-широката аудитория. Ето защо не сме изненадани, че действието в целия трейлър се развива само в полицейския участък.

American Son е в Netflix от 1 ноември

Atypical

Това определено е сериалът, който очакваме с най-голямо нетърпение през ноември. Можем да сведем причините до две. Първата е, че го обожаваме, а втората - в третия сезон ще има и българско участие.

Мариета Мелроуз, Atypical, Netflix и участието ѝ в третия сезон на сериала

Българка с участие в сериал на Netflix

Мариета Мелроуз в третия сезон на Atypical

В новия сезон ще видим как Сам (Киър Гилкрист) ще се справи с предизвикателството да отиде в колеж. Това си е наистина голяма крачка, особено за младеж с разстройство от аутистичния спектър.

Сам обаче е твърдо решен да покаже на семейството и приятелите си, че може да се справя и сам в живота. Разбира се, ще има нови запознанства, които ще му помогнат да се адаптира. Едно от тях е с Евелин (Мариета Мелроуз), която не е луда по пингвини като Сам, но пък обожава пчелите.

Atypical е в Netflix от 1 ноември

The King

Повече от ясно е, че Netflix са решили да ни съсипят от продукции, които искаме да гледаме. Поредната такава е The King, на която обърнахме внимание преди два месеца.

Филмът е базиран на пиесата на Уилям Шекспир - "Хенри V" и ни среща с принц Хал (Тимъти Шаламе). Младият принц не си пада по охолния живот и предпочита да живее сред хората.

Когато настоящият крал на Англия (Бен Менделсон) и негов баща умира, на Хал му се налага да се качи на трона. Няма да му бъде никак лесно да управлява цяла страна, но за верни съветници е намерил алкохолизиран рицар - Джон Фалстаф (Джоел Еджертън), и френски граф - Луис (Робърт Патисън).

The King е в Netflix от 1 ноември

Broken

Само два дни преди да развържем кесията на Черния петък Netflix ще насочи вниманието ни към един документален филм.

С Broken създателите на Rotten и Anthony Bourdain: Parts Unknown ни показват измамите и корупцията зад някои от най-известните мърчандайс продукти в сферата на козметиката, електронните цигари, обзавеждането и пластмасата.

Broken е в Netflix от 27 ноември 

The Irishman

Завършваме селекцията за месец ноември с най-силния коз на стрийминг платформата, за който бяха похарчени близо 160 милиона долара.

The Irishman, Робърт де Ниро, нов трейлър на филма и как са подмадили актьора

Подмладеният Робърт де Ниро

The Irishman е все по-близо

В над 3 часа и половина Мартин Скорсезе ще ни разкаже историята на Франк Шийран, познат като Ирландеца. Той е ветеран от Втората световна война, който успява бързо да се внедри и издигне в престъпния свят.

В главните роли ще видим Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши.

The Irishman е в Netflix от 27 ноември

Останалите заглавия, на които също може да обърнем внимание, са Holiday in the Wild (1 ноември), The Devil Next Door (4 ноември), Let It Snow (8 ноември), Klaus (15 ноември), Earthquake Bird (15 ноември) и Holiday Rush (28 ноември).