Последната половин година е доста ударна за Netflix. За този период цели два техни филма успяха да поставят рекорди по гледаемост.

Bird Box, Сандра Бълок, Netflix и какъв рекорд постави филмът в стрийминг платформата

Апокалиптичен филм превъртя Netflix

Bird Box със Сандра Бълок постави рекорд

Всичко започна с апокалиптичния Bird Box със Сандра Бълок. Преди седмица пък комедията Murder Mystery успя да надмине и най-смелите очаквания. Филмът с Дженифър Анистън и Адам Сандлър е бил гледан от 30.8 милиона акаунта само за три дни.

Според Fortune, ако Murder Mystery беше пуснат по кината, щеше да спечели 120.5 милиона долара за тези три дни. И това само от САЩ, защото според сметките им средният билет за кино струва девет долара, а статистиката показва, че 13.3 милиона акаунта са гледали филма зад океана.

Като прибавим и акаунтите от цял свят стават общо 30.8 милиона, което се равнява на около 278.1 милиона долара приходи, ако беше по кината. Разбира се, няма как да сме сигурни в тези суми, защото Netflix нямат информация колко души са гледали филма през даден акаунт.

Murder Mystery, Дженифър Анистън, Адам Сандлър, Netflix и какъв рекорд постави филмът

Дженифър Анистън и Адам Сандлър превъртяха Netflix

Murder Mystery разбива рекордите

Това означава, че приходите на Murder Mystery в кината биха били още по-високи. Но пък тогава нямаше да я има и гаранцията, че толкова много хора щяха да го гледат въобще...