В миналото (че и сега) често се е случвало мъжете да подценяват жените и да си мислят, че мястото им е в кухнята до печката. Да, ама не и вече доста пъти сме се убеждавали в това както в реалния живот, така и от доста филми и сериали.

Поредният сериал, който ще ни покаже една силна и умна жена, е "Мис Скарлет и херцогът". В него ще видим как Елайза Скарлет (Кейт Филипс (Peaky Blinders)) се опитва да докаже на всички, че една жена може да се справя и сама с живота.

Ще ѝ е доста трудно обаче, защото баща ѝ умира и тя остава без абсолютно никакви средства. А по онова време (Викторианската епоха) единственият начин да се препитава е да се омъжи. За свободолюбивия ѝ нрав обаче това не е опция.

Снимка 496203

Източник: Epic Drama

Ето защо решава да се възползва от единственото наследство, оставено от покойния ѝ баща - детективска агенция. Заедно с инспектор Уилям Уелингтън (Стюарт Мартин ("Джеймстаун")), известен като херцогът, тя започва да възражда бизнеса на баща си, защото все пак времената са такива, че без мъж до себе си никой няма да я вземе на сериозно.

Снимка 496204

Източник: Epic Drama

В процеса на работа пък привлича на своя страна още двама съмишленици и се превръща в първата жена-детектив в Лондон. В шестте епизода на "Мис Скарлет и херцогът" ще видим как няколко случая биват разнищени, но и по-интересното е дали между Скарлет и херцогът не може да има нещо повече от професионални отношения.

Премиерата на "Мис Скарлет и херцогът" е на 15 септември от 22 ч. по Epic Drama