Все още ни държи вълнението от вчера, 15 март, когато за първи път от 93 години българка беше номинирана за най-престижната награда в киното.

Оскари 2021, Мария Бакалова и кои са номинираните

Мария Бакалова влезе в историята с номинация за Оскар

Ето и кои са всички номинирани

Стискането на палци за Мария Бакалова продължава, защото целта вече е много по-висока - спечелването на Оскар. От Variety разбираме, че актрисата е била на снимачната площадка на The Bubble, когато е научила за номинацията си.

Мария казва, че са били по средата на заснемането на сцена с Педро Паскал, когато режисьорът Джъд Апатоу е спрял действието. Тя веднага си е помислила, че е сгрешила нещо и затова всичко бива прекъснато, но не.

Апатоу е спрял, за да съобщи на българката, че е номинирана за Оскар. В разговора си с Variety Бакалова казва също така, че преди снимачният ден да започне режисьорът я е попитал дали иска да гледа церемонията.

Но тя е предпочела да работи, разбира се. Снимките на The Bubble текат в момента в Лондон, а Мария казва, че голямата разлика между този филм и Borat Subsequent Moviefilm е, че не приключва всяка с сцена в присъствието на полиция.

Педро Паскал използва профила си в Instagram, за да поздрави Бакалова за номинацията, като същото направи и Саша Барон Коен. Актьорът поздрави не само Мария, но и цяла България.

Коен написа, че актрисата е "биещото сърце на Borat Subsequent Moviefilm" и че всички са развълнувани от историческата номинация.