"Игрите на глада" са от филмите с продължение, които не успяват да ни разочароват (без да броим някои дребни детайли). А причината за това е съвсем проста - всичките части са базирани на вече написани и издадени книги (нищо не казваме, Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс)! Тези дни авторката им Сюзън Колинс обяви, че готви и предистория.

Действието в нея ще се развива 64 години преди събитията в оригиналните "Игрите на глада" в сутринта на "жътвата" за 10-ите игри. Феновете на трилогията знаят, че победителят от въпросния турнир е Грифин Нейсмит от Втори район.

Сюзън Колинс пояснява, че иска да изследва природата на човека, когато той е поставен в условия за оцеляване. Затова е избран периодът 10 години след войната, известен като "Мрачните дни", когато държавата Панем се мъчи да си стъпи на краката.

От Lionsgate Motion Picture Group потвърждават, че са в течение с работата на Сюзън Колинс и нямат търпение отново да работят по нейна история. Екранизацията по "Игрите на глада" беше с участието на Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт, Джош Хъчерсън.