Почти година преди да видим последния осми сезон на Game of Thrones стана ясно, че със света на Джордж Р.Р. Мартин не е свършено напълно. Защото ще има нов сериал, който ще ни върне доста години назад във времето и ще играе ролята на предистория.

Game of Thrones, Карис ван Хутен и голотата в сериала

Карис ван Хутен за голотата в Game of Thrones

Какво разкри актрисата

За годината, която измина от обявяването, доста неща излязоха като информации около предстоящия сериал. Знаем, че в него участие ще вземат Наоми Уотс, Денис Гоф, Джейми Кембъл Бауър, Шейла Атим и други. Бяхме разбрали и как ще се казва - The Long Night, и то лично от блога на Джордж Р.Р. Мартин, но след това информацията беше опровергана.

Сега, след началото на снимките в края на месец юни, Entertainment Weekly са разговаряли с автора на "Песен за огън и лед". Затова и имаме цял куп новини.

В предисторията Вестерос ще бъде разделен на близо 100 отделни кралства, което е голяма промяна в сравнение със седемте, които познавахме от Game of Thrones. Според Мартин това означава, че Вестерос ще бъде много по-опасно място, с доста повече различни закони, които няма да се зачитат особено.

Както и очаквахме, по онова време домът Старк ще съществува. Ще ги има и вълчищата. И макар Джордж Р.Р. Мартин да не потвърждава дали ще има дракони, казва, че ще има други създания като мамутите, които вече видяхме в Game of Thrones.

В началото на новия сериал няма да има и помен от дома Ланистър, но с всеки изминал епизод ще следим как се създава от Лан Умния.

От думите на Джордж Р.Р. Мартин става ясно, че предисторията няма да има водещ основен герой, а ще бъдат няколко - подобно на Game of Thrones. Според повечето информации към момента, ще има три основни фигури, които ще бъдат изиграни от Наоми Уотс, Наоми Аки и Денис Гоф, което означава, че жените ще властват.

Белите бродници ще се размотават наоколо, но няма да бъдат наричани така. Хората, обитаващи Вестерос близо 5000 години преди събитията в Game of Thrones, ще ги наричат Другите - така те са по-познати и на всички, които са чели книгите от "Песен за огън и лед".

Game of Thrones, The Long Night и старта на снимките на предисторията на сериала

Започнаха снимките на предисторията на Game of Thrones

Кога да очакваме неозаглавения сериал

И последното, което стана ясно от интервюто на Джордж Р.Р. Мартин, e, че към момента предисторията остава без заглавие, но е чул предложение от страна на HBO сериалът да се казва The Longest Night. Това напълно го устройва, защото е в духа на предпочитаното от него заглавие.