От доста време се говори, че Disney трябва да пуснат собствена стрийминг платформа - Disney+. Очакванията бяха това да се случи в края на тази година, но нищо не беше официално. Е, това се промени, защото компанията хвърли доста светлина по въпроса.

Disney, 21st Century Fox и официалното финализиране на сделката

Disney официално придоби 21st Century Fox

А с нея и много супергерои като Дедпул

Disney+ ще заработи на 12 ноември 2019 г., а месечният абонамент ще струва 6.99 долара. За година пък цената е 69.99 долара. Ето на това му се казва конкретика, но информацията не приключва дотук.

Стрийминг платформата ще разполага с доста богата виртуална "библиотека" от филми и сериали. Според The Hollywood Reporter, в нея ще бъдат всички 18 анимациите на Pixar, както и всички филми за "Междузвездни войни".

Разбира се, няма да липсват и супергероиските филми на Marvel, а наистина якото е, че ще можем да гледаме над 250 часа от продукциите на National Geographic. В Disney+ ще можем да намерим всички 660 епизода на "Семейство Симпсън", както и над 100 оригинални филма на Disney Channel.

Съществува голяма вероятност компанията да съчетае по някакъв начин Disney+ с останалите стрийминг услуги, които притежава - Hulu и ESPN+. Още по-атрактивно става с новината, че няма да има никакви реклами за разлика от Netflix и Hulu, които имат по-евтини пакети, но с включени реклами.

Ястребовото око, Disney+ и какъв ще бъде новият сериал със супергерой на Marvel

Още един супергерой получава собствен сериал

Клинт Бартън ще трябва да предаде щафетата

От Disney очакват до края на 2024 г. стрийминг платформата им да има между 60 и 90 милиона абонати.