Още ни е пресен последният сезон на Game of Thrones, както и спомените за милионите възнегодували фенове. Някои открито се възмущаваха на факта, че бяха допуснати елементарни грешки въпреки почти двугодишното чакане за сезона.

Game of Thrones 8 и защо посленият сезон разочарова доста фенове

Game of Thrones 8 - рекорди, гафове и недоволни фенове

Кратка равносметка епизод преди края

Идеята беше да не се бърза, за да може всичко да бъде изпипано. Е, не се случи точно така. Другата вълна дойде веднага след шестия и последния епизод, който сложи край на сериала. В интернет много от феновете нападнаха създателите на Game of Thrones Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс.

Според недоволните, Бениоф и Уайс са съсипали целия сезон и краят им се вижда абсурден. Тук няма как да не споменем и прословутата петиция, която събра над милион и половина подписа с искането сезонът да бъде преправен.

"Чернобил" и защо Русия не харесва минисериалът

Русия мрази "Чернобил"

И подготвя свой сериал за трагедията в атомната електрическа централа, който ще излъчи през есента

В социалните мрежи се появиха и много коментари, че хора искат да се откажат от абонаментите си за HBO, защото са много ядосани. Компанията обаче побърза да им влезе отново под кожата. Това се случи с минисериала "Чернобил".

В пет епизода съпреживяхме целия ужас, който се е случил преди повече от 30 години. В "Чернобил" всичко беше извадено като от онова време - дрехи, коли, поведение, маниери и т.н. Атмосферата и през петте епизода беше ужасно мрачна и подтискаща, което кореспондира с трагедия от подобен мащаб.

Снимка 427844

Източник: HBO

Сигурни сме, че е невъзможно да има човек, който е имал възможността да изгледа минисериала, и да остане безучастен към страданието на героите. Само за пет епизода се привързваш към персонажите сякаш си следил историята и развитието им в продължението на поне 30.

Такъв е примерът за разтърсващата история на пожарникаря Василий Игнатенко, един от първите, пристигнали в електроцентралата, за да гаси пожара. Както и на неговата съпруга Людмила.

Снимка 427860

Източник: HBO

И въпреки че руснаците не са съгласни с видяното и ще правят собствен сериал, който според тях ще отразява истината по-добре, няма как да отречем, че "Чернобил" пожъна огромен успех.

Доказателство за това са милионите зрители на сериала, както и това, че се превърна в най-високо оцененото телевизионно шоу в IMDb, изпреварвайки сериали като Game of Thrones, "В обувките на Сатаната", "Семейство Сопрано", "Истински детектив" и други.

"Чернобил", HBO, IMDb и как сериалът се превърна в най-високо оценената телевизионна продукция

"Чернобил" влезе в историята

Минисериалът на HBO превъртя рейтинга на IMDb

Това определено е голяма победа за HBO и може да се каже реванш към разочарованите фенове, защото все още не сме говорили с човек, гледал сериала, който да каже, че не му е харесал.