Карл Уорнър е британски художник, фотограф и режисьор, който обича да провокира сетивата ни с проектите си.

Мич Браун, подводната фотография и какво е да снимаш модели на дъното на океана

Когато намериш музата си на дъното на океана

Нереалната красота на подводния свят

Една част от модерното му изкуство включва фотографии на истинска храна, която благодарение на въображението си и малко подръчни средства превръща в различни сцени и пейзажи, на които се развиват действия.

Уорнър определя себе си като любител на храната, затова и обича да й отделя толкова много внимание и да изпипва всеки един детайл на миниатюрите.

Първата си прави през 1998 г. и всеки детайл и досега е ръчно изпипан от него. А любима част от цялостния творчески процес е старателното подбиране на най-правилните хранителни продукти, което по някой път му отнема и часове в супермаркетите.

Със своите пейзажи артистът иска да ни накара да погледнем на храната по друг начин, а не само като на средство за оцеляване.

И определено успява да го направи, защото неговите "foodscapes" (хранителни пейзажи" ни пренасят в цял един нов свят, който изглежда напълно магично.

И всички продукти с различна форма, текстура и цвят успяват да създадат една перфектна хармония заради внимателния подбор, който са преминали.

Разглеждайки профила на Уорнър в Instagram стигаме до извода, че пицата е сред любимите му храни, а и тази, която дава най-много възможности за интерпретации, предава My Modern Met.

Но фотографът си пада и по други печива, както и по броколите и сушито, които умело успява да превърне в част от една измислена, но доста апетитна реалност. А разглеждайки снимките просто няма как да не огладнеем...