Фотографията е страст, за която всички, занимаващи се с нея, намират вдъхновението си на различни места. Естествено, природата и нейните красиви гледки най-често ни кара да вдигнем обектива и да заснемем кадър, на който след това и някой друг да се възхищава.

Но докато едни търсят и намират красотата по земята, други го правят по дъното на океана. Сред тях е подводният фотограф Мич Браун.

Той е роден далеч от океана, но остава омагьосан от него, когато през 2017 г. се установява в Охайо, като част от работен проект за Apple, от който е част.

Първоначално Браун започва да се гмурка, а след това решава и да снима това, което вижда под водата. И става известен именно с красивите си подводни снимки, които не само представят случващото се под водата, но и професионализма му, въпреки малкия опит, който притежава.

За да бъдат кадрите наистина перфектни, той работи заедно със специални подводни модели, които имат опит както в позирането, така и в гмуркането. А резултатът говори сам за себе си.

Най-често пред подводния обектив на 26-годишния хавайски фотограф застава неговата половинка Рейка Кондо, която, без изненада, е и най-умела в позите под вода.

Компания й правят и други гмуркачи от местен клуб, запалени от идеята да покажат красотата на океанското дъно, предава Daily Mail.

Любимото място за снимки на Браун са подводните пещери, защото в тях има мистерия, а и се получава страхотна игра със светлината и сенките.

"Обичам да позиционирам хора на места, които другите да се чудят дали са реални или не", казва той.

Благодарение на откриването на нови и нови локации, той вече не се страхува от океана, но не спира да изпитва необходимото уважение към него.

Under, Северно море, Норвегия и първият подводен ресторант в Европа

Първият подводен ресторант в Европа

Оказа се, че е и най-големият в света

Засега не е имало инциденти по време на снимки, защото всички са опитни гмуркачи. А фотографът напомня да не подценяваме както красотата, така и силата на природата.