Антъни Хопкинс е безспорно един от най-големите актьори в киното изобщо. „Пропукване" е още една възможност да се насладим на великолепната му игра.

Както заглавието подсказва, филмът е драматичен трилър. „Трилърите са трудни," признава продуцентът Чарлз Уайнсток.

„И когато те започват с хубава завръзка, както този, те са особено трудни - защото в края на филма трябва да надминеш ефекта от завръзката.

Не искахме да завършим с някаква безумно преследване с коли или битка до смърт на изоставен кей. По време на целия филм се опитахме да начертаем история, която се основава на образи".

Антъни Хопкинс също не скрива задоволството си: „Това е един остроумен, добре написан сценарий. В днешно време не се срещат много такива. Беше чист късмет да бъда извикан да участвам."

Тед Крауфорд /Антъни Хопкинс/ води охолен начин на живот и изглежда като човек, който няма никакви проблеми.

Той обаче разбира, че младата му жена му изневерява. Тед не може да остави нещата просто така... Един ден спокойно се прибира след работа и хладнокръвно застрелва съпругата си.

Полиция обгражда имението, парламентьор от отдел „Отвличания" влиза в контакт с Тед, който му признава, че е дръпнал спусъка.

Детектив Нанъли обаче разпознава в жертвата своята любовница и е твърде шокиран, за да обърне внимание на думите на нейния съпруг.

Започва процес, който изглежда предварително предрешен - всички пътища водят към Тед. Той обаче е изиграл много прецизно своите карти и започва игра на котка и мишка с обвиняващия прокурор Уили Бийчъм / Райън Гослинг/.

Гослинг се справя много добре в ролята на обещаващ прокурор, който трябва да докаже вината на Тед.

Току-що назначен в голяма фирма, младокът е раздвоен между новата си работа и процеса, подценява случая и лесно попада в капана на Крауфорд.

Играта на Антъни Хопкинс пък наподобява доста превъплъщението му в Ханибъл Лектър.

Надали има друг актьор, който толкова добре да пасва на такива образи - интелигентни, хладнокръвни, прецизни и безцеремонни убийци, които обичат да си играят с хората.

Силният диалог също допринася за доброто впечатление, което оставя филмът. Можете да го намерите на видео от 14 януари.