Даниел Петрик застреля майка си и рани баща си, защото не му позволили да играе хитовото заглавие Halo 3.

През септември 2007 г. тинейджърът се измъкнал от вкъщи и си купил тайно играта. Когато се прибрал родителите му я взели и забранили да я играе, защото била изпълнена с насилие. Бащата на момчето я заключил в кутия, в която държал и 9 мм пистолет.

Месец по-късно Даниел разбил кутията като взел играта и оръжието. После застрелял майка си и ранил тежко баща си, като се опитал да инсценира семеен скандал.

„Една вечер той дойде при и ни каза да си затворим очите, защото имал изненада за  нас. Малко след това целия изтръпнах и паднах на пода. Последното, което помня е че видях съпругата си да лежи мъртва до мен", разка пред съда бащата Марк.

Според него той оцелял, защото дъщеря му и нейният съпруг  точно тогава дошли на гости.

„Помня как ги убеждаваше да не влизат, защото сме имали скандал, но те настояха и влязоха. В момента, в който видяха какво е станало набраха 911, а Даниел изчезна"

Момчето е спряно от патрулка докато се опитвало да избяга със семейната кола. Играта била на предната седалка.

По време на делото Даниел не показал признаци на някаква емоция. Единственото, което направил било да се извини на баща си за стореното.

Според защитата, по-това време момчето било подложено на силен стрес, в следствие на злополука със сноуборд. Той не можел да излиза от вкъщи и единственото, което можел да прави било да играе на игри и да гледа телевизия. Точно по това време той се вманиачил по игрите от поредицата Halo.