Първият български професионален отбор по World of Warcraft iNNERFiRE WoW се класира за групите на ESL Extreme Masters 3 завършвайки на първо място в предварителния ladder. ESL Extreme Masters е еквивалента на Шампионската лига във футбола, както по значение, така и по капитал. За този сезон наградният фонд възлиза на 750 000$.

За съжаление iNNERFiRE WoW загуби първата си среща в групите на ESL Extreme Masters 3. Нашите се срещнаха с отбора на Feelin Cute, но не успяха да надделеят. Немците излязоха с титулярният си сетъп warrior/lock/druid и влязоха в мача пределно мобилизирани.

И за трите рунда се падаше единствено Blade`s Edge Arena, на която сетъпа на Feelin Cute има леко предимство. Бедите за iNNERFiRE не спряха тук. В първата игра warrior-a на противника имаше страхотен късмет и всички допълнителни бонуси към уменията му се активираха. Няколко mace stun effect-a и няколко improved hamstring-a решиха срещата в полза на Feelin Cute.

Във вторият рунд нашите успяха да хванат друида на немците в котка, но не успяха да го елиминират достатъчно бързо и той успя да се спаси, а с това и да извади играта. При резултат 2-0 нашите сякаш загубиха мотивация и паднаха и в третия рунд на мача.

Все пак мнозина смятат, че загубата не е фатална и е повече плод на кофти стечение на обстоятелствата, отколкото на някакво сериозно предимство от страна на Feelin Cute.

За повече информация: ТУК