Американската космическа агенция NASA представи официално своя проект за MMORGP, тя се нарича Astronaut: Moon, Mars & Beyond и се очаква да бъде завършена през следващата година. Разработката на мащабния проект е поверена на три студия: Virtual Heroes, Project Whitecard и Information in Place.

Според представители на агенцията, проектът ще дава възможност на геймърите да изследват космоса и да изпълняват различни мисии. Подобно на популярните днес MMORPG проекти, те ще могат да се обединяват в групи, за изпълнението на определени задачи.

Известно е също, че в Astronaut: Moon, Mars & Beyond геймърите ще могат да избират между стандартни професии, като инженер - механик и екзотични нови дейности, като например космически геолог. С времето те ще могат да се научат да управляват различни типове техника, както и да получават достъп до нова екипировка.

Целта на всички участници в проекта е да бъде разработена игра, едновременно интересна и образователна. За тази цел в процеса на създаване на новата виртуална вселена ще бъдат привлечени както бивши, така и действащи астронавти и учени. На трите компании, участващи в разработката, ще бъде даден и достъп до някои материали на NASA.

hicomm.bg