Haze е сред най-новите попълнения на Ubisoft за PS3 (PlayStation 3). Той е first person shooter екшън и се очаква да излезе на пазара около 20 май.

Напълно типично за игра от този вид, действието се развива в бъдещето или по-точно през 2048 г. в свят, в който правителствата провеждат открити военни операции.

Вашият герой е войник новобранец, търсещ поле за изява в частната армия на корпорация Mantel Industries. Вие сте там, за да се биете в името на добрата кауза и да защитавате интересите на работодателя си. Играта започва, когато ви пращат да се биете със зли, войнствено настроени бунтовници наричани the Promise Hand.

Mantel Global Industries ви предлага арсенал, наречен Nectar, включващ от високотехнологични превозни средства и смъртоносни оръжия до магически медикамент, който ви дава повече сила, бързина и точност.

Компанията го използва, за да контролира съзнанието ви - това, което виждате и възприемате. Нещо като халюциноген, той притежава и един много сериозен недостатък - ако предозирате губите контрол над героя си и даже има шанс да умрете.

Разполагате и с опция, чрез която може да играете с още 4 съотборника в мултиплеър като ползвате split screen.

През октомври миналата година от Ubisoft съобщиха, че известната рок банда Korn са записали специално парче вдъхновено от играта. Видеото към него - носещо същото име, се очаква да излезе заедно с нея.

Haze излиза и за PC и xBox 360.