Вторият ден от фестивала ParkLive ще бъде запомнен за много дълго време от хората, които бяха отишли да чуят Gotan Project.

Началото на вечерта не предполагаше ада, който ще се изсипе върху горките зрители, но караме подред.

След дъжда и Groove Armada през първата вечер, се бях отдал на релакс през съботата и дори бях решил, да отида малко по-късно на фестивала, туко виж съм пропуснал бурята, за която всички говореха от седмица, поне.

С добро настроение се качих на претъпкания автобус 284 и бавно се понесох към Терминал 2 на Летище София. Влязох безпроблемно, а малко след това на сцената излязоха  Bluba Lu, които напълно оправдаха названието си "българските Massive Attack".

Чил-аут, джаз, ембиент и страхотни вокали се сливаха в едно, а хората малко по малко идваха на главната сцена. Групата определено успя да привлече внимание и доста посетители си шушукаха "Кои бяха тези?". Стискам им палци албума им "Квадротопия" да им донесе още по-голям роден и международен успех.

След стоплящото и вълнуващо изпълнение на Bluba Lu, всичко което можеше да се обърка, се обърка. Дъждът започна с последните песни на българската група и не мислеше да спира. Но какво пък, час дъжд и после Gotan Project, си мислеха повечето хора, ала колко бяха заблудени.

Бурята не спираше, отнесе двата странични екрана, а средния бе свален, ясно се виждаше как дъждът праска в апаратурата на сцената и на всички почна леко да им става ясно, че ще има забавяне. Малко след единайсет часа главният екран светна и на него организаторите ни се извиниха, подрепиха ни духовно, че чакаме под дъжда и че след малко идват Gotan Project.

"Малко" се оказа час и половина под дъжда, но все пак бяха там, пред нас, отдъхнахме си.

Французите определено се постараха, за да замажат положението, и като че ли публиката им прости. Да, стояхме като луд под дъжда няколко часа, но пък си заслужаваше. Тангото се лееше навсякъде, щастливи мокри двойки танцуваха навсякъде, а дъждът бе спрял, явно искайки и той да се наслади на прекрасните звуци на Gotan Project, но и той си има работа за вършене.

Буквално на финалните песни на групата, започна пак да вали неприятно, което в комбинация с вятъра по посока на сцената, принуди Филипе Солал и компания да приключат малко по-бързо от предвиденото. Часът е един и половина, вали сериозно, Gotan Project са вече слезли от сцената, а една компактна група от няколко хиляди души отиваше към таксита и безплатни бусове, които да ги извозват на сигурно и сухо място.

И все пак, въпреки крайно неприветливите метеорологични условия, въпреки леката анархия, която цареше сред организаторите, се намираха достатъчен брой ентусиасти, които да изгледат Coldcut и Goldie.

Първият започна своето анти-корпоративно послание, което бе под формата на музика и филм, малко преди три часът сутринта, а един от най-легендарните d'n'b артисти е започнал представлението си след четири и то на малката сцена, тъй като на основната не е имало нищо друго освен кал.

Въпреки неприятния момент с чакането, вечерта си заслужаваше, а ако човек е подготвен с дебели дрехи, добър дъждобран и гумени ботуши, можеше да мине дори за крайно приятна.