Финалите на националния шампионат по електронни спортове ще се проведат от 10:00 часа на 28 юни, Събота в клуб „Мания 4" в Скай Сити мол ( София на ул. Коста Лулчев 52).

Състезателния ден ще бъде излъчван по IP телевизия. От студиото ни в клуб „Мания 4" ще видите най-интересните мачове и ще чуете коментари и интервюта.

„С нетърпение очакваме финалите на втория сезон на националния шампионат. Всички състезатели се подготвят изключително усърдно и съм сигурен, че ни предстоят едни зрелищни финали. Залогът е голям - слава, пари и възможност за участие в най-мащабния световен турнир. 750.000 щатски долара е наградния фонд на шампионската лига - Extreme Masters, в която ще участват шампионите на България", каза Климент Йончев - Директор „Турнири".

Най-добрите геймъри в ще влезат в битка за титлата национален шампион и награден фонд от 7 500 лева осигурени от БТК. Над 70 състезатели от цяла България ще премерят сили във финалите на националния шампионат по електронни спортове.

След половин година ожесточени битки в интернет, най-добрите отбори и индивидуални състезатели ще се срещнат в София за да определят шампионa на България.

Игрите, на които ще се състезават геймърите са:

Counter-Strike на Valve interactive

Warcraft III на Blizzard Entertainment

Fifa 08 на Electronic Arts